Golfsurfen aan de Costa de la Luz in Zuid-Spanje © Vertigo Surfcamp

Costa de la Luz Vakantie » Conil de la Frontera » Golfsurfen

Perfecte golven voor alle niveaus

Aan de Costa de la Luz, tussen Tarifa en Cádiz, bevinden zich de beste surfspots van Zuid-Spanje. Met name in de omgeving van Conil de la Frontera zijn de omstandigheden perfect om te golfsurfen. Zowel voor beginners als voor gevorderden. Het surfseizoen loopt van oktober tot mei, wanneer stormen boven de Atlantische Oceaan zorgen voor mooie en krachtige golven, maar ook in de zomer kan er regelmatig worden gesurft.
 

De beachbreak van El Palmar in Zuid-SpanjeIdeale uitvalsbasis voor een surfvakantie

De nabijheid van de beste surfspots van Zuid-Spanje maakt Conil tot een ideale uitvalsbasis voor een surfvakantie. De klassieke reefbreak van Los Caños de Meca, de magische pointbreak van Hierbabuena en de bekende rivermouth wave van Barbate bevinden zich allemaal op minder dan 20 minuten rijden. De populaire beachbreak van El Palmar, de bekendste surfspot van de Costa de la Luz, bevindt zich zelfs op minder dan 5 minuten rijden.
 

Krachtige golven en goede sfeer in El Palmar

El Palmar is een kleine nederzetting aan een kilometers lang wit zandstrand iets ten zuiden van Conil. Buiten de zomermaanden, wanneer het feest is in de chiringuitos op het strand, heerst hier vooral rust en zijn de golven de grote attractie. Als de omstandigheden goed zijn, breken over zandbanken krachtige, goed lopende golven van 1 tot 3 meter hoog. In het weekend en tijdens vakanties kan het druk worden, maar omdat de surfers zich verspreiden in het water, is de sfeer altijd ontspannen.
 

Leren surfen in Conil en El PalmarConil ideaal voor beginners

Het strand van El Palmar gaat in het noorden over in de stranden van Conil, waar de golven vaak iets minder hoog zijn. Omdat de stroming hier ook minder sterk is, zijn de omstandigheden perfect voor beginners en minder ervaren surfers. De surfstranden van Conil zijn Playa de Castilnovo ten zuiden en Playa de la Fontanilla ten westen van het dorp. Vanwege de vele surfspots in de omgeving is het hier nooit druk en heb je als surfer alle ruimte en de goede golven voor het uitkiezen.
 

Leren golfsurfen: surfscholen en surfcamps

Het vergt jaren om goed te leren golfsurfen, maar het bijzondere gevoel door de golven te worden voortgestuwd, de uitdaging en het plezier zijn er vanaf de 1e dag. Beginners wordt aangeraden eerst een paar surflessen te volgen om bekend te raken met de surftechniek en het gedrag van de golven. In Conil en El Palmar zijn meerdere goede surfscholen die lessen verzorgen (vanaf €29) en surfboards en wetsuits verhuren (vanaf €10/€5). Daarnaast zijn er verschillende surfcamps waar je (beter) kunt leren golfsurfen tijdens een volledig verzorgde surfvakantie.Overzicht surfscholen en surfcamps in Conil en El Palmar

 

A-Frame Surfcamp – El Palmar

Surfcamp direct aan het strand van El Palmar met perfect zicht op de golven. Verblijf in ruime appartementen en studio’s op basis van logies of volpension. Surfles in kleine groepen (beginners en gevorderden) door gediplomeerde instructeurs. Yoga voor surfers. Speciale familie surfcamps voor gezinnen met kinderen.

Telefoon: +34 664 357 665
Website: A-Frame Surfcamp

Perfect zicht op de golven © A-Frame Surfcamp

 

Oceano Surfschool – El Palmar/Conil

Het hele jaar door tweemaal per dag surfles voor beginners en gevorderden aan het strand van El Palmar door gediplomeerde instructeurs. Privé surfles en surfcoaching mogelijk. Verhuur van surfboards en wetsuits. Surfcamp (week of lang weekend) met verblijf op basis van logies in Conil en surflessen in El Palmar.

Telefoon: +34 626 940 804
Website: Oceano Surfschool

Het hele jaar surfles in Conil en El Palmar © Oceano Surfschool
 

Vejer Costa Surfschool – El Palmar

Het hele jaar door surflessen aan het strand van El Palmar voor surfers van alle leeftijden (kinderen vanaf 5 jaar) en niveaus. Gediplomeerde instructeurs. Speciale kortingen voor groepen van meer dan 5 personen. Surfweekends voor groepen van 4 tot 12 personen inclusief surfles, materiaal en accomodatie in El Palmar.

Telefoon: +34 657 295 577
Website: Vejer Costa Surfschool

Surflessen voor kinderen © Vejer Costa Surfschool
 

Surfcamp Spain – Conil

Mobiele surfschool met gediplomeerde instructeurs. Surflessen op alle niveaus. Stand up paddle surf (SUP) cursussen. Verhuur van surfboards en wetsuits. Surfcamp met verblijf op basis van logies in een strandhuis, appartement of hostel in Conil. Surfvakanties voor het hele gezin (kinderen vanaf 9 jaar).

Telefoon: +34 666 903 104
Website: Surfcamp Spain

Surfvakantie in Conil © Surfcamp SpainTrafalgar Surfschool – Conil

Mobiele surfschool met dagelijkse ophaalservice. Surflessen voor beginners en gevorderden met maximaal 5 personen per groep. Privé surfles mogelijk. Gediplomeerde instructeurs (mannelijk en vrouwelijk). Verhuur van surfboards en wetsuits. Het hele jaar verzorgde surfvakanties en speciale Surf & Yoga vakanties.

Telefoon: +34 672 062 997
Website: Trafalgar Surfschool

Mobiele surfschool © Trafalgar Surf
 

Golfsurfen aan de Costa de la Luz in Zuid-Spanje?
Deel deze pagina met je reisgenoten: