Kitesurfen aan de Costa de la Luz © Peter Morgan

Costa de la Luz Vakantie » Conil de la Frontera » Kitesurfen

Paradijs voor kitesurfers

Kitesurfen is wereldwijd een van de snelst groeiende watersporten. Ook in Conil de la Frontera is deze opwindende en spectaculaire sport de laatste jaren aan een sterke opmars bezig. En dat is niet voor niets. De Costa de la Luz is een paradijs voor kitesurfers, met een groot deel van het jaar perfecte omstandigheden voor alle niveaus. In de omgeving van Conil zijn verschillende goede kitespots, waaronder spots die ideaal zijn om te leren kitesurfen.
 

Rio Salado: vlak water en golven © Surfschool ConilKitespot Conil: Rio Salado

De beste kitesurfspot van Conil is de riviermonding van de Rio Salado. Bij vloed ontstaat hier een lagune van 300 meter breed die overgaat in een branding met mooie golven. Het ondiepe vlakke water van de lagune is perfect om te leren kitesurfen. Meer ervaren kitesurfers kunnen hier freestylen met waveriden afwisselen. Daarnaast is de spot een goed vertrekpunt voor een mooie downwinder over zee naar El Palmar. De kitespot is ideaal bij Poniente (westenwind) en zuidenwind, maar werkt minder goed bij Levante (oostenwind).
 

Kitespot Caños de Meca: Cabo de Trafalgar

Op 10 minuten rijden van Conil ligt Caños de Meca. De baai links van de vuurtoren van Cabo de Trafalgar is een van de beste kitespots van de Costa de la Luz. Een rif 100 meter uit de kust beschermt de baai en zorgt voor zeer vlak water, terwijl over het rif perfecte golven breken. Bij zwakke tot matige Levante (oostenwind) en zuidenwind is de spot ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Bij harde wind is de kitespot alleen geschikt voor ervaren kitesurfers. In verband met wat scherpe stenen op de bodem is enige voorzichtigheid hier geboden.
 

Kitesurf hotspot TarifaKitesurfmekka Tarifa

De absolute kitesurf hotspot van Europa, Tarifa, ligt op slechts een half uur rijden van Conil. Over het algemeen waait het hier 1-2 bft harder dan in Conil en Caños de Meca en soms te hard voor beginnende kitesurfers. Ook kan het erg druk worden in het hoogseizoen. Desondanks is Tarifa een magische plek voor kitesurfers, met een grote variëteit aan goede kitespots. Bij Poniente (westenwind) zijn de spots rond Tarifa ideaal voor zowel beginnende als (ver)gevorderde kitesurfers. Bij Levante (oostenwind) zijn veel kitespots alleen geschikt voor ervaren kitesurfers.
 

Leren kitesurfen: kitesurfscholen en kitesurfles

Kitesurfen heeft de laatste jaren revolutionaire ontwikkelingen doorgemaakt en is daardoor voor jong en oud toegankelijk geworden. Om snel, goed en veilig te leren kitesurfen, wordt beginners aangeraden altijd eerst kitesurfles te nemen. In Conil zijn een aantal professionele kitesurfscholen die kitesurflessen verzorgen en kiteboards en kites verhuren. Omdat er geen scherpe stenen of gevaarlijke stromingen zijn, is het strand van Conil een ideale plek om te leren kitesurfen.Overzicht kitesurfscholen in Conil de la Frontera

 

Surfschool Conil

Mobiele kitesurfschool met gediplomeerde instructeurs. Kitesurfles voor beginners en gevorderden (meerdaagse cursussen en losse lessen). Afhankelijk van de omstandigheden in Conil, Caños de Meca of Tarifa. Kitesurfles in combinatie met Spaans. Privéles en spotguiding mogelijk. Verhuur van kiteboards, kites en wetsuits.

Telefoon: +34 666 903 104
Website: Surfschool Conil

 Kitesurfles op alle niveaus © Surfschool Conil

 

Why Not Fly

Mobiele kitesurfschool van oud wereldkampioene Ainhoa García Pallarés. Kitesurfles voor beginners (FlyClassic) en gevorderden (FlyDeLuxe) door gediplomeerde instructeurs. Afhankelijk van de wind en de golven kitesurfles in Conil, Tarifa of Caños de Meca. Privé kitesurfles (FlyPrivate) mogelijk. Verhuur van materiaal.

Telefoon: +34 619 804 339
Website: Why Not Fly Kitesurfschool

Mobiele kitesurfschool © Why Not Fly
 

Kitesurfen aan de Costa de la Luz?
Deel deze pagina met je reisgenoten: