Het prachtige strand van Conil de la Frontera

Costa de la Luz Vakantie » Conil de la Frontera » Stranden

Eindeloze zandstranden en romantische baaitjes

De brede zandstranden van Conil de la Frontera behoren tot de mooiste stranden aan de Costa de la Luz en strekken zich over vele kilometers uit. In zuidoostelijke richting loopt het strand, via El Palmar en Zahora, onafgebroken door (ruim 15 kilometer) tot Los Caños de Meca. In noordwestelijke richting gaat het strand over in een steile rotskust met romantische baaitjes en prachtige verborgen strandjes met kristalhelder water.
 

Zonsondergang aan het Fontanilla strandElk strand zijn eigen karakter

Conil de la Frontera heeft vier officiële stranden die allemaal hun eigen karakter hebben. Ten zuiden van Conil ligt het nog volledig ongerepte Castilnovo strand. Noordwestelijk daarvan, direct naast de boulevard, ligt het prachtige brede Los Bateles strand. Het Los Bateles strand gaat over in het La Fontanilla strand, geliefd om zijn gezellige strandbars en mooie zonsondergang. Het door steile rotswanden omgeven Fuente del Gallo strand is het meest noordelijke strand van Conil.
 

Playa de Los Bateles

Een van de mooiste stranden aan de Costa de la Luz

Het schitterende Los Bateles strand ligt direct naast de boulevard van Conil en een paar minuten lopen van het gezellige oude centrum. Het fijne zandstrand is bijna een kilometer lang en meer dan 120 meter breed. Aan de boulevard zitten leuke bars en restaurantjes en er is voldoende gelegenheid om te parkeren.

Het Bateles strand is een van de mooiste stranden van de Costa de la LuzStrandwachten en chiringuitos

Van begin juni tot en met september wordt Playa de los Bateles bewaakt door strandwachten en zijn er chiringuitos (houten strandtenten en barretjes) waar je o.a. snacks, tapas en koude drankjes kunt kopen. Watersporten als kitesurfen en golfsurfen zijn in de zomermaanden verboden, het Los Bateles strand is dan gereserveerd voor zwemmers.Playa de la Fontanilla

Geliefd strand met gezellige bars en restaurants

Noordwestelijk van Conil de la Frontera, in het verlengde van Playa de los Bateles, ligt het populaire La Fontanilla strand. Playa de la Fontanilla is meer dan een kilometer lang en gedeeltelijk tegen de wind beschut door steile rotswanden. Omdat de zeebodem langzaam afloopt is het La Fontanilla strand erg geliefd bij families met kinderen, maar ook jongeren en buitenlandse toeristen komen hier graag.

Restaurant en strandbar La Ola aan het Fontanilla strand van ConilMooie zonsondergang aan zee

In de zomermaanden wordt Playa de la Fontanilla bewaakt en zijn er chiringuitos waar je snacks en drankjes kunt kopen. Daarnaast zijn er aan het begin van het strand een paar gezellige strandbars en twee uitstekende visrestaurants die bijna het hele jaar geopend zijn. Hier kun je ‘s avonds (met je voeten in het zand) genieten van de lekkerste verse visgerechten en de mooie zonsondergang.
 

Playa Fuente del Gallo

Heerlijk beschut strand omgeven door rotswanden

Even ten noorden van Conil de la Frontera, ter hoogte van de gelijknamige urbanización, ligt het langgerekte en goed beschutte Fuente del Gallo strand. Playa Fuente del Gallo is ruim 800 meter lang, ongeveer 35 meter breed en omgeven door indrukwekkende steile rotswanden. Het strand is bereikbaar via een trap en bij eb ook via Playa de la Fontanilla.

Het Fuente del Gallo strand ten noorden van ConilMooi contrast oranje en blauw

Omdat Playa Fuente del Gallo bij vloed voor een groot deel verdwijnt, kan het strand (vooral in juli en augustus) af en toe behoorlijk vol zijn. Over het algemeen is het hier echter vrij rustig. Bij zonsopgang en zonsondergang krijgen de rotswanden een oranje gloed die prachtig contrasteert met het blauw van de zee en de lucht.Playa de Castilnovo

Prachtig breed en ongerept zandstrand

Ten zuiden van Conil de la Frontera gaat het Los Bateles strand over in het mooie brede Castilnovo strand. De stranden zijn van elkaar gescheiden door de riviermonding van de Rio Salado, die je bij eb zonder problemen kunt oversteken (er is ook een brug). Bij vloed verandert de riviermonding in een 300 meter brede lagune met vlak water die ideaal is om te leren kitesurfen.

Alle rust en ruimte

Playa de Castilnovo is ruim 170 meter breed, bijna 3 kilometer lang en nog volledig ongerept. De enige bebouwing hier is de 13e eeuwse Torre de Castilnovo waarnaar het strand is vernoemd. Omdat Playa de Castilnovo een beetje afgelegen ligt en er geen voorzieningen zijn, is het prachtige brede zandstrand nooit druk. Zelfs in juli en augustus vind je hier rust en ruimte.
 

TIP: Boek de beste hotels in Conil de la Frontera voor de laagste prijs!

Op vakantie naar Conil de la Frontera?
Deel deze pagina met je reisgenoten: