Uitzicht op Castillo de Sancti Petri vanaf het La Barrosa strand

Costa de la Luz Vakantie » Novo Sancti Petri

Novo Sancti Petri: 36-holes golfbaan en eindeloos zandstrand

Novo Sancti Petri is een van de weinige aangelegde vakantieoorden aan de Costa de la Luz. In 1991 werd hier het eerste hotel gebouwd aan het kilometerslange La Barrosa strand. Inmiddels is Novo Sancti Petri een volwaardig vakantieoord met cafés, restaurants, supermarkten, kledingwinkels, autoverhuurbedrijven, tennisbanen, etc. Grote trekpleister, naast het schitterende zandstrand, is de prachtige 36-holes golfbaan die het groene middelpunt vormt van Novo Sancti Petri.
 

De 36 holes golfbaan van Novo Sancti PetriAndalusië direct voor de deur

Hoewel Novo Sancti Petri onvermijdelijk de charme mist van traditionele Andalusische dorpen, zijn hier (gelukkig) niet dezelfde fouten gemaakt als aan de Costa del Sol. Geen hotel is hoger dan drie verdiepingen, de bouwstijl is Andalusisch, de kleuren zijn gedekt en er is veel groen. Voor strandliefhebbers en golfers is Novo Sancti Petri een ideale vakantiebestemming. Voor wie daarnaast ook het echte Andalusië wil beleven; direct voor de deur liggen de witte dorpen Conil de la Frontera en Vejer de la Frontera en de historische steden Cádiz en Jerez de la Frontera.Een van de bekendste stranden aan de Costa de la Luz

Het prachtige uitgestrekte La Barrosa strand is een van de bekendste stranden aan de Costa de la Luz en volgens de Sunday Times zelfs een van de beste stranden van Spanje. Playa de la Barrosa is ruim 6 kilometer lang en strekt zich uit van Novo Sancti Petri in het zuiden tot de rotskust van urbanización La Barrosa (gemeente Chiclana de la Frontera) in het noordwesten. Het fijne zandstrand heeft een langzaam aflopende zeebodem, kristalhelder water en is voorzien van alle mogelijke faciliteiten.
 

Playa de la Barrosa biedt voor ieder wat wils

Van begin juni tot eind september wordt Playa de la Barossa bewaakt door strandwachten en zijn er houten strandbarretjes (chiringuitos) waar je o.a. ijs en koude drankjes kunt kopen. Het La Barrosa strand is erg geliefd bij families met kinderen en watersporters, maar ook rustzoekers vinden hier gemakkelijk een plekje om ongestoord een boek te lezen. Het kilometerslange zandstrand biedt echt voor ieder wat wils.
 

Mooie zonsondergang aan zee

Aan de noordkant van Playa de la Barrosa is een mooie wandelpromenade (Paseo Maritimo) met speeltoestellen voor de kinderen en typisch Spaanse bars en restaurants waar regelmatig live muziek wordt gespeeld. Aan het eind van de dag komen jong en oud hier samen om te genieten van de koele zeebries, het mooie uitzicht en de prachtige zonsondergang.
 

Op vakantie naar Novo Sancti Petri?
Deel deze pagina met je reisgenoten: