Het strand van Bolonia bij Tarifa

Costa de la Luz Vakantie » Tarifa » Bolonia en Baelo Claudia

Paradijselijk zandstrand bij ruïnes Romeinse stad

Zo’n 20 kilometer noordwestelijk van Tarifa, verscholen tussen de Sierra de la Plata en de Sierra de San Bartolomé, ligt Bolonia. Het paradijselijke zandstrand van dit kustplaatsje is volgens velen het mooiste strand van de Costa de la Luz en staat jaarlijks in de Top 5 van mooiste stranden van Spanje. Playa de Bolonia is schitterend gelegen aan een grote baai met kristalhelder water en 30 meter hoge zandduinen als decor. Direct naast het strand liggen de indrukwekkende ruïnes van de Romeinse stad Baelo Claudia.
 

Koeien aan het strand van BoloniaPlaya de Bolonia

Het fijne zandstrand van Bolonia is bijna 4 kilometer lang en net als de schilderachtige omgeving nog grotendeels ongerept. Buiten het hoogseizoen is Playa de Bolonia heerlijk rustig en deel je het strand alleen met wat paarden en koeien die hier vrij rondlopen. Aan het strand zijn een handvol strandbars en restaurants waar je lekkere tapas en verse visgerechten kunt eten. Vanaf de zandduinen aan de westkant van het strand heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving en kun je bij helder weer duidelijk de kust van Marokko zien liggen.
 

Ruïnes van Baelo Claudia

Vlakbij de reusachtige zandduinen van Bolonia liggen de ruïnes van Baelo Claudia, een van de best bewaarde Romeinse steden in Europa. Baelo Claudia werd rond 120 v.Chr. gesticht en kreeg onder keizer Claudius (41-54 n.Chr.), tijdens een periode van grote welvaart, de status van Romeinse stad. Baelo Claudia dankte zijn welvaart vooral aan de productie van garum, een vissaus die in het hele Romeinse Rijk een gewilde lekkernij was. Halverwege de 2e eeuw werd de stad getroffen door een aardbeving en raakte Baelo Claudia in verval. De stad werd in de 7e eeuw verlaten.Het amfitheater van Baelo ClaudiaKenmerkende elementen bewaard gebleven

Het archeologische complex van Baelo Claudia geeft je een goed idee van hoe een typisch Romeinse stad eruitzag. Alle kenmerkende elementen zijn bewaard gebleven. De stad is omgeven door een verdedigingsmuur en wordt door twee hoofdwegen in vieren gedeeld. Waar de hoofdwegen elkaar kruisen vind je de overblijfselen van het forum (stadsplein) met de belangrijkste openbare gebouwen en vier tempels. In het oosten van de stad liggen de thermen en een goed bewaard gebleven amfitheater. Vlakbij het strand zijn de restanten van de fabriek waar garum werd geproduceerd.
 

Openingstijden Baelo Claudia

Dinsdag tot en met zaterdag: 1 april t/m 15 juni (9.00-19.30 uur), 16 juni t/m 15 september (9.00-15.30 uur), 16 september t/m 31 maart (9.00-17.30 uur). Op zondagen en feestdagen van 9.00 tot 15.30 uur. Maandag gesloten. De entree is gratis voor inwoners van de EU op vertoon van een identiteitsbewijs.
 

Op vakantie naar Bolonia?
Deel deze pagina met je reisgenoten: