Dolfijnen, orka's en walvissen in de Straat van Gibraltar

Costa de la Luz Vakantie » Tarifa » Whale watching

Walvissen en dolfijnen van dichtbij bekijken

De Straat van Gibraltar, de zeestraat tussen Zuid-Spanje en Marokko, is een van de beste plekken in Europa om dolfijnen, orka’s en walvissen te spotten. Het voedselrijke water van de Straat van Gibraltar is het leefgebied van verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Van april tot oktober vertrekken er vanuit Tarifa dagelijks whale watching tours, waarbij je deze indrukwekkende zeezoogdieren van dichtbij kunt bekijken.

Tips van de redactie: Aanbevolen hotels in Tarifa »

Griend in de Straat van Gibraltar bij TarifaSoorten walvissen en dolfijnen

Er komen zeven soorten walvissen en dolfijnen voor in de Straat van Gibraltar. Vier daarvan verblijven hier het hele jaar: de gewone dolfijn, de griend walvis, de tuimelaar en de gestreepte dolfijn. Orka’s komen in juli en augustus naar de Straat van Gibraltar om de duizenden blauwvintonijnen op te wachten die dan terugkeren uit de Middellandse Zee. Potvissen zijn van maart tot juli aanwezig om op diepte te jagen op reuzeninktvis. En vinvissen passeren de zeestraat tussen mei en juli op doortocht van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee en vice versa.
 

Whale watching in de Straat van Gibraltar

In Tarifa zijn verschillende (non-profit) organisaties die zich inzetten voor de bescherming van de walvisachtigen in de Straat van Gibraltar. Dagelijks vertrekken er vanuit Tarifa boten van deze organisaties om de dolfijnen en walvissen die hier in vrijheid leven te observeren. Tussen april en oktober kun je met speciale whale watching tours meevaren en deze fascinerende zeezoogdieren van dichtbij bewonderen. Een onvergetelijke ervaring voor de meeste mensen. De whale watching tours duren twee of drie uur en hebben naast een avontuurlijk ook een educatief karakter.Aanbieders van whale watching tours in Tarifa

 

Stichting firmm

Van april tot oktober meerdere whale watching tours per dag*. In juli en augustus orka’s spotten in de buurt van Tanger (Marokko). Deskundige begeleiding en uitgebreid informatiemateriaal. Speciale whale watching courses van 1 of 2 weken incl. accommodatie.

Talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Frans
Adres: Pedro Cortés 4 (naast Café Central)
Telefoon: +34 956 627 008
Website: Firmm Whale Watching

Orka excursies in juli en augustus

 

Turmares

Dagelijks* meerdere whale watching trips. Van juli tot september orka excursies. Kleine, middelgrote en grote boot (maximaal 200 personen) met glazen bodem. Mogelijkheid om met een zeilboot walvissen en dolfijnen te spotten. Kortingen voor groepen.

Talen: Engels, Duits, Spaans en Frans
Adres: Avenida Alcalde Juan Nuñez 3
Telefoon: +34 956 680 741 en +34 696 448 349/47
Website: Turmares Whale Watching

Walvissen spotten bij Tarifa

 

Whale Watch Tarifa

De pioniers op het gebied van whale watching in de Straat van Gibraltar. Dagelijks* dolfijnen en walvissen spotten (april-oktober). Orka excursies in juli en augustus. Uitgebreid informatiemateriaal en deskundige begeleiding. Speciale prijzen voor o.a. studenten.

Talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Frans
Adres: Avenida de la Constitución 6
Telefoon: +34 956 627 013 en +34 639 476 544
Website: Whale Watch Tarifa

Dagelijks walvissen en dolfijnen van dichtbij bekijken

* Whale watching tours en orka excursies gaan alleen door bij goede weersomstandigheden.

 

Tips van de redactie: De 5 beste en leukste hotels in Tarifa »

Op vakantie naar Tarifa?
Deel deze pagina met je reisgenoten: